بررسی ال ای دی 18 وات DoB برند XGD

تست روشنایی لامپ های ال ای دی باید با دستگاه های مخصوصی باشه که بشه شدت روشنایی رو بر حسب لومن حساب کنه و با استفاده از یک وات متر، توان مصرفی ال ای دی رو بدست اوورد. تقسیم این دو یک کمیتی به ما میده به نام لومن بر وات Lm/W که برای مقایسه ال ای دی ها استفاده میشه. یعنی هرچه ال ای دی برق کمتری مصرف کنه و نور بیشتری تولید کنه، بهتره. متاسفانه من این تجهیزات رو ندارم و مجبورم با تجهیزاتی که دارم مشخصات الکتریکی ال ای دی و درایورهاشون رو مقایسه کنم. حتی اسیلوسکوپ هم در دسترس ندارم تا اندازه گیری های بیشتری انجام بدم با این حال با اینکه بررسی کاملی نیست اما باتوجه به اینکه این بررسی ها رو در جای دیگه ای ندیدم، ممکنه برای یه عده مفید باشه. از طرفی هم بسیاری از ال ای دی های ارزون بازار توان اسمی واقعی ندارن.
یک ال ای دی 18وات DoB برند XGD با مدل15/18W XGD-M6827 بدستم رسیدم که میخوام تست کنم. DoB به معنای Driver On Board هست یعنی درایور جدا نمیخواد و مستقیم با برق شهر کار میکنه. این نوع DOB ها بدون خازن هستن و نحوه راه اندازی اونا با آی سی رگولاتور خطی هست، در نتیجه ال ای دی فقط نزدیکای ولتاژ پیک روشن میشه. به همین دلیل فلیکر یا سوسو زدن نور روی توی این نوع ال ای دی ها داریم. این نوع ال ای دی ها عمر کمی دارن، معمولا یکسال یا کمتر. اما گفته شده که برند XGD اصلی، (XGD تقلبی هم داریم) یک کمی بیشتر عمر میکنن. مشخصات این DoB:
برق ورودی: 230V AC
توان: 18 وات
قطر پی سی بی: 67 میلیمتر
سایز چیپست: ۲۸۳۵
حرارت رنگ: 6000٫3000 کلوین
تراکم ال ای دی ماژول: 36 عدد نیم وات
ضخامت پی سی بی: 10 میلیمتر

آی سی SM2082EDS هست که دوتا به صورت موازی نصب شدن. اما طبق دیتاشیت این آی سی میتونه بین 2 تا 60 میلی آمپر جریان خروجی داشته باشه که با مثل بقیه آی سی های درایور با مقاومت کنار اون تنظیم بشه. مقاومت کنار یکی از آی سی ها 10 و دیگری 11 هست. دوباره طبق فرمول دیتاشیت این جریان روی 60 و 54 میلی آمپر تنظیم شده. یعنی تا آخرین توان آی سی داره استفاده میشه. در حالیکه توی لامپ های استاندارد (یا حتی آداپتورها و منابع سوئیچینگ) از 80 درصد یا نهایت 90 درصد توان دستگاه استفاده میشه تا دستگاه بیشتر عمر کنه. متاسفانه برای اینکه چندسنت صرفه جویی کنن جنس بی کیفیت تولید میشه. الآن یادم اومد که در گذشته یه آی سی درایور بود که توی دیتاشیت گفته بود که توان خروجی 8 وات هست اما تا 10 وات رو به صورت موقت میتونست تحمل کنه. (جزئیاتش دقیق یادم نیست) در نتیجه DoB با توان 20 وات نامی داشتیم که دوتا ازین ها موازی شده بودن و فکر کنم حدود 19 وات هم مصرف داشتن. توی فریم 20 وات A80، صفحه در حدود 80 90 درجه داغ میشه و نهایتا 4 ماه عمر میکرد…



وات متر AC وقتی دما در 2 دقیقه به تعادل رسید 17.5 وات بود. از طرفی ضریب توان یا پاورفکتور هم خطی بودن درایور 0.91 بود. البته در ادامه من یک خازن 400V 22uF در ورودی مدار گذاشتم و توان به 23.4 وات افزایش پیدا کرد اما دما خیلی بالا رفت در هیت سینک خودش در 40 ثانیه به 70 درجه رسید.


2 نظرات
سلام.لطفا ی بررسی اجمالی و مقایسه بین DOB های برندxgd و ccc بزارین ممنون میشم.
راستش وقتشو ندارم . همینا هم قبلا تست و مطالبشون نوشته شده. ولی به طور خلاصه تا جایی که اطلاع دارم برند XGD کلا با رگلاتور خطی هست ولی CCC ها باک کانورتری. از طرفی من خودم بیشتر CCC استفاده کردم و کار رو برای یکی دو سال راه میندازه. چینی چینیه و همشون آشغال. مقایسه کنید با لامپ های Philips که حتی با توجه به موضوع planned obsolescence ولی مدل های صنعتی اش مثل TrueForce یا Master حدود 5 سال گارانتی دارن.